1

Téma: B tým - diskuze k zápasům

Sezona 2016/2017

2

Re: B tým - diskuze k zápasům

Referát z pohledu Kopidlna

J. Hořice B : FK Kopidlno A 2:0 Napsal Miloslav Havelka

Sestava: Miloš Kovář - Štěpán Malý, Patrik Berounský (c), Láďa Komárek, Vítek Dyčenko /ŽK/ (60´Martin Brožíček) - Jan Dřímal, Adam Nasikovský, David Machačný, Pavel Zedek (53´Matěj Havránek) - Martin Valnoha /ŽK/, Michal Poutník (78´Lukáš Klaban) ... připraven Tomáš Zedek

Vyrovnané utkání na velmi dobrém travnatém hřišti. První poločas nám nevyšel a jako tým jsme propadli, nelze nikoho pochválit. Druhý poločas se odehrával jednoznačně v naší režii, soupeř zahrozil z ojedinělých brejků, kdy naše síly byly díky dvoubrankovému manku soustředěny kupředu. Od 60.minuty jsme přeskupili hru na tři zadáky a tři hrotové útočníky. Územní převahu jsme však nedokázali využít, našemu tlaku chyběla finální příhrávka, gólová myšlenka a přesná střela.

V 7.minutě jsme získali výhodu PVK. Jéňa Dřímal poslal slušný míč na zadní tyč. Domácí se dobře pohybovali a v 10.minutě píšťalka rozhodčího zastavila jejich rozjezd k naší bráně. V 15.minutě si Machačný všiml dobrého náběhu Dřímala a ten postupoval slibně do vápna. V 17.minutě Machy pěknou přihrávku nabídl Nasikovskému. Adam postupoval středem k hranici vápna a přiťukl míč nabízejícímu se Poutníkovi. Špatná teč zhatila naši koncovku. Ve 20.minutě předvedl slušné vedení míče domácí hráč, prošel od naší levé lajny až na střed hřiště a my jsme mu dali dostatek času na zakončení, 1:0. Ve 22.minutě přišla možnost ke srovnání skóre. Důrazný Valnoha nebojácně postupoval k bráně a byl faulován. Určený exekutor Berounský se chopil míče, ale pokutový kop neproměnil. Brankář včas zareagoval na nepříliš umístěnou střelu. Ve 30.minutě si na centr k zadní tyči nabíhali Malý a Poutník, ale oba to měli na dlouhou nohu. Ve 33.minutě vyslal razantní střelu mezi tři tyče Adam Nasikovský. Brankář vytěsnil míč na roh. Ve 38.minutě byl v pokutovém území jednoznačně FAULOVÁN Nasikovský, ale sudí Materna se druhou penaltu neodvážil písknout. Obratem zaútočili domácí a Miloš Kovář zázračným zákrokem gólovou střelu vytáhl na roh. Ve 41.minutě  jsme nechali hodně volného prostoru na naší pravé straně a domácí útočník toho plně využil. Nemastnou střelou po zemi přesně k tyči získal dvoubrankové vedení pro svůj tým, 2:0. V závěru poločasu jsme vytěžili dva rohové kopy. Ten druhý točil Dřímal do brány a míč lízl břevno brány. POLOČAS 2:0.

Čekal nás druhý poločas a rozhodně nebylo nic ztraceno. Jistý zdravotní problém hlásil Vítek Dyčenko, v ideální formě nebyl Pavel Zedek. Vstup do druhé části jsme měli dobrý, začali jsme aktivně. Po jednom ze soubojů zůstal na trávníku Zedek a bylo zřejmé, že utkání pro něho končí. V 58.minutě jsme zahrávali PVK. Matěj Havránek šel neohroženě do souboje s gólmanem a na odražený míč se dostal Nasikovský. Z voleje z místa kolem značky pk bránu přestřelil. Dvoubrankové manko nás přinutilo změnit rozestavení. Hřiště opustil bek Dyčenko a Bróža zaujal místo na hrotu útoku. Hru jsme zúžili na tři zadáky. Od té chvíle se začalo více méně hrát na jedné polovině hřiště s ojedinělými brejky domácích. To však bylo nutné v dané situaci riskovat. Tlačili jsme domácí před jejich bránu, ale náš tlak neměl potřebný efekt. Chyběla finální přihrávka, průnik, střela. Chvílemi všech 11 hráčů domácího celku tvořilo obranný val. S ojedinělými rychlými brejky si poradila dvojice našich, občas sám Láďa Komárek, nebo Miloš Kovář. Územní převaha nepřinesla ani důležitý kontaktní gól. Na druhé straně nutno říci, že Hořičtí byli v první půli zdatným soupeřem a v zakončení úspěšnější.

Pokud za utkání vyšleme na bránu soupeře jednu povedenou střelu, dnes to bylo z kopačky Adama, nemůžeme pomýšlet na úspěch. V první půli jsme častokrát zbytečně ztratili míč díky nepřesným přihrávkám. I to mělo velký podíl na prohraném prvním poločasu.